top of page

Om Thorsvang

Baggrunden for projektet

Henrik Hjortkær har samlet på gamle ting i hele sit liv. Dette omfatter i dag en helt unik samling af gamle ting og sager. I mange år er der arbejdet for at skabe et sted, hvor denne samling kan vises frem til alle på en blomstrende og levende måde. Da en af lokalområdets absolutte sidste gamle fabriksbygninger (Tørmælksfabrikken i Lendemark) blev tilgængelig lå det fast, at dette sted ville være de helt unikke rammer for Danmarks Samlermuseum.

Henrik Hjortkær fik hjælp fra Initiativgruppen for Byggeri og Miljø (Møns Bank A/S) samt formanden for Møn- Sydsjællands Turistforening og der blev stiftet en fond:

 

Fonden Danmarks Samlermuseum 

Thorsvangs Allé 7 

4780 Stege

cvr. nr. 34 40 68 47

Fonden Danmarks Samlermuseum har fået overdraget ejendommen for kr. 1,- af Vordingborg Kommune. Ombygning og etablering af museet sker i Fonden Danmarks Samlermuseum og af vedtægterne fremgår det, at fondens midler aldrig kan gå tilbage til stifterne, men skal i tilfælde af opløsning af fonden gå til kulturelle eller turistmæssige forhold på Møn.

Bestyrelsen i Fonden Danmarks Samlermuseum består af: formand Nils Natorp (Direktør i Geocenter Møns Klint samt formand for Møn – Sydsjælland Turistforening), tidl. Bankdirektør i Møns Bank Hans K. Olsen, registreret revisor Bente Bille samt en repræsentant fra Vordingborg Kommune.

Vi har samlet nogle billeder fra opbygningen og tilblivelsen af Thorsvang Samlermuseum, som vi tænker at du måske finder interessante. Se galleriet her: [Opbygning og tilblivelse]

                                                  

bottom of page