top of page

Købmandsbutik 
Oplev en snert af Herolds Varehus på Thorsvang

Det første du ser, når du ankommer til Thorsvang er Købmandsbutikken. Her bliver du mødt af smilende og engagerede frivillige venner og det er lige før du stivner et øjeblik. Købmandsbutikken er fyldt fra gulv til loft med gamle ting og sager. Sanserne kommer på overarbejde fra første færd og intet snyder. Alle de gamle æsker, pakker, poser, flasker osv. er fyldt med ægte indhold. Richs-kaffen, kirsebærvinen, vaskepulver og meget mere er de rigtige varer fra en svunden tid men disse varer får du desværre ikke lov til at købe. Til gengæld kan du f.eks. købe ost i forskellige varianter og størrelser. Skæreosten der passer til de fleste, den lidt mere smagfulde ost du bliver total afhængig af og selvfølgelig den helt gamle, der bør nydes med syltede svesker og en lille dram eller måske med hjemmerørt sennep, rå løg og så naturligvis drammen.
 

Selvfølgelig kan du også købe andre spændende ting fra Møn i Købmandsbutikken. Der findes et rigt udvalg af honning med mange forskellige smagsvarianter, bolsjer og lakrids fra Møn Bolsjer og dejlige øl fra Møn Bryghus. Bliver du lækkertørstig, så kan du nyde Møn øl i vores café. Endvidere kan købes påklædningsdukker, bøger m.v. Alt i hjemmelavet sy og strik, som de frivillige venner sidder og nørkler. (OBS. Varer og udvalg afhængig af sæsonen på året). 

 

Herolds Varehus blev startet af Henry og Mary Herold i 1896 i Dybbølsgade 51 i København og i 1923 flyttede Herolds Varehus til Amager – på Øresundsvej 21. Den 10. maj 2021 overdrog Connie Hansen (4. generation) Herolds Varehus til Thorsvang Samlermuseum. Desværre levner pladsen på Thorsvang ikke plads til det hele, men Henrik håber at gamle kunder og folk der kom i Herolds Varehus kan fornemme stemningen og atmosfæren som den var oprindelig. Velkommen til Herolds Varehus på Thorsvang.

Husk at få et kort over museet inden din rundtur for alvor startes – det vil hjælpe dig med at komme hele huset rundt og ikke mindst undgå at du farer vild! Inden du slippes løs, skal du lige holde øje med tidspunkterne for besøg i bunkeren. Et besøg i bunkeren tager blot 9 minutter og det må du ikke undlade. Der er tale om et lyd- og billedshow fra 2. verdenskrig tilsat musik og sang samt små anekdoter fra Møn. Alt sammen lavet af frivillige tilknyttet Thorsvang – uden at prale – helt enestående. 
 

For de små poder findes en skattejagt, der automatisk får ungerne til at komme hele museet igennem. Når turen er færdig og quizzen er løst, så pil retur til damerne i Købmandsbutikken. De tjekker dine svar og mon ikke der vanker en lille præmie. Er du til mere gætteri – så spørg efter en “skolequiz” med opgaver fra da bedstemor og bedstefar gik i skole.

Så er der blot tilbage at ønske dig en god tur rundt i de gamle forretninger, butikker og værksteder mv. på Thorsvang.

Sm1g.png
bottom of page