1/2

Købmandsbutik

Det første du ser, når du ankommer til Thorsvang er Købmandsbutikken. Her bliver du mødt af smilende og engagerede frivillige venner og det er lige før du stivner et øjeblik. Købmandsbutikken er fyldt fra gulv til loft med gamle ting og sager. Sanserne kommer på overarbejde fra første færd og intet snyder. Alle de gamle æsker, pakker, poser, flasker osv. er fyldt med ægte indhold. Richs-kaffen, kirsebærvinen, vaskepulver og meget mere er de rigtige varer fra en svunden tid men disse varer får du desværre ikke lov til at købe. Til gengæld kan du f.eks. købe ost i forskellige varianter og størrelser. Skæreosten der passer til de fleste, den lidt mere smagfulde ost du bliver total afhængig af og selvfølgelig den helt gamle, der bør nydes med syltede svesker og en lille dram eller måske med hjemmerørt sennep, rå løg og så naturligvis drammen.
 

Selvfølgelig kan du også købe andre spændende ting fra Møn i Købmandsbutikken. Der findes et rigt udvalg af honning med mange forskellige smagsvarianter, bolsjer og lakrids fra Møn Bolsjer og dejlige øl fra Møn Bryghus. Thorsvang Klassik er en specialøl, som Møn Bryghus brygger for museet. Endvidere kan købes påklædningsdukker, bøger m.v. Alt i hjemmelavet sy og strik, som de frivillige venner sidder og nørkler. Smedene på Thorsvang byder sågar også ind med hestesko og flere spændende ting fra smedenes esse kan ses i smedjen (OBS. Varer og udvalg afhængig af sæsonen på året). 
 

Husk at få et kort over museet inden din rundtur for alvor startes – det vil hjælpe dig med at komme hele huset rundt og ikke mindst undgå at du farer vild! Inden du slippes løs, skal du lige holde øje med tidspunkterne for besøg i bunkeren. Et besøg i bunkeren tager blot 9 minutter og det må du ikke undlade. Der er tale om et lyd- og billedshow fra 2. verdenskrig tilsat musik og sang samt små anekdoter fra Møn. Alt sammen lavet af frivillige tilknyttet Thorsvang – uden at prale – helt enestående. 
 

For de små poder findes en skattejagt, der automatisk får ungerne til at komme hele museet igennem. Når turen er færdig og quizzen er løst, så pil retur til damerne i Købmandsbutikken. De tjekker dine svar og mon ikke der vanker en lille præmie. Er du til mere gætteri – så spørg efter en “skolequiz” med opgaver fra da bedstemor og bedstefar gik i skole.

Så er der blot tilbage at ønske dig en god tur rundt i de gamle forretninger, butikker og værksteder mv. på Thorsvang.

Sm1g.png